Bize Göre Lezzetler

Adaçayı Faydaları Nelerdir? Adaçayı Neye İyi Gelir?

adaçayı faydaları nelerdir adaçayı neye iyi gelir

adaçayı faydaları nelerdir adaçayı neye iyi gelir

Türkçe olarak adaçayı ismiyle bildiğimiz bu şifalı bitki Latincede “Salvia” isminden gelir. Salvia ismi korunmuş ve iyileşme anlamlarını taşır. Adaçayı sadece Antik Roma değil, Arap yarımadası, Avrupa ve Çin gibi bölgelerde de tarih boyunca tüketilmiştir. Tedavi amaçlı olarak kullanılmasının yanı sıra Antik Roma döneminde etlerin besin değerlerini koruması için de kullanılmıştır. Tarih öncesi dönemlerden beri şifa kaynağı olan adaçayı faydaları nelerdir konusunu sizler için araştırdık… Faydalı olması dileğiyle…

Oolong Çayı Nedir?

Kış aylarında soğuk algınlığında tüketilen adaçayı, en şifalı bitkilerin başında gelir. Adaçayı bitkisi kullanımı çok eski çağlara dayanmaktadır. Antik Roma döneminden bu yana kullanılan adaçayı vitamin ve mineral zengini bitkilerin başında gelmektedir.

Adaçayı Nedir?

Adaçayı bitkisinden elde edilen adaçayı, açık yeşil renk yapraklara sahiptir ve yapraklarının ucu sivridir. Keskin bir kokuya sahip olan adaçayı hem sağlık sektöründe hem de gıda sektöründe kullanılan şifalı bir bitkidir. Adaçayı dünya genelinde de oldukça yaygın kullanılan bitki çaylarından birisidir.

Sağlık için faydalı vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan adaçayı A,B,C,D ve K vitaminlerini içerir. Kalsiyum, folat, demir, bakır manganez ve folik asit minerallerini de bulunduran adaçayının sağlığımız için birçok faydası vardır,

Adaçayı sadece bitki çayı olarak kullanılmaz. Yemeklerde ve salata soslarda da hoş aroma vermesi için adaçayı yaprakları kullanılır ve oldukça lezzetli yemekler elde edilir.

Adaçayı Faydaları Nelerdir?

adaçayı faydaları nelerdir

Şifa kaynağı bitkilerin başında gelen adaçayının en çok bilinen faydası soğuk algınlığı nedeniyle oluşan boğaz ağrısına iyi gelmesidir. Ferah ve keskin kokusu boğaz ağrısının geçmesini sağlar.

Bunun yanında adaçayının en önemli faydaları şunlardır;

Adaçayı Neye İyi Gelir?

adaçayı faydaları

Adaçayı Nasıl Demlenir?

Şifa deposu adaçayı hazırlamak oldukça kolaydır. Adaçayı demlemek için 2 çay kaşığı adaçayı üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin ve 5-10 dakika arasında demlenmesi için bekleyin. Adaçayını uzun süre demlenmesi için beklerseniz acılaşabilir. Demlendikten sonra adaçayını süzerek çayınızı içebilirsiniz. Adaçayının faydasını arttırmak için, içerisine 2-3 damla limon suyu ya da küçük bir parça limon parçası ilave edebilirsiniz. Tatlandırmak isterseniz de içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.

Adaçayı Kaç Kalori?

Kalori hesaplama yapan herkesin çok merak ettiği bir konudur; Adaçayı kalorisi… Hemen belirtelim ki adaçayı kalorisi olmayan bir bitki çayıdır. Dolayısıyla şekersiz olarak tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak adaçayı içerken tatlandırmak istediğinizde rafine şeker yerine bal tercih edebilirsiniz. Bal hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de boğaz ağrısının hafiflemesini yardımcı olur.

Adaçayının Zararları Var mıdır?

Hem ilaç hem de gıda sektörünün önemli bitki desteklerinden biri olan adaçayı en çok çay olarak tüketilmektedir. Adaçayı faydaları ile bilinen bir bitki çayıdır. Ancak çok sık tüketilmesi bazı yan etkilere neden olabilir.