Bize Göre Lezzetler

Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

biberli ekmek tarifi, nasıl yapılır

biberli ekmek tarifi, nasıl yapılır

Biberli Ekmek Yapımı

Hatay biberli ekmek lezzeti ile bilinen bu özel tarif yöresel lezzetler denilince akıllara gelen bir ekmek tarifidir. Çok uzun yıllardır Antakya bölgesinde yapıla gelen orijinal biberli ekmek nasıl yapılır diye baktığımızda Hatay usulü biberli ekmeğin esasında taş fırında pişirildiği görülmektedir. Biberli ekmek yörede taş fırınlarda pişirilse de günümüzde evde elektrikli fırında pişirilen dillere destan bir enfes bir lezzet olarak sofralarda yer almaktadır. Bu muhteşem tarifi denemediyseniz hemen denemenizi tavsiye ediyoruz : )

Biberli ekmeğinizi ister çay saatinde ister kahvaltıda isterseniz de akşam yemeğinde yanında bir kase çorba ile tüketin her öğüne yakışan enfes bir tarif sizi bekliyor : )

Biberli ekmeğinizi fırından çıktığı gibi sıcak sıcak taze olarak tüketebileceğinizi gibi porsiyonluk hazırladıktan sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz… Böylece aniden gelen misafirleriniz için hoş bir sürpriz yapabilirsiniz : )

Biberli ekmek tarifi hakkında tüm detayları ve Hatay usulü biberli ekmek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre : ) Dilerseniz biberli ekmek videolu tarifi için sizler için hazırladığımız videoyu da izleyebilirsiniz. Hepsi birbirinden lezzetli ve pratik farklı yemek tariflerine ise Bize Göre Lezzetler Youtube kanalına abone olarak ulaşabilir ve en yeni yemek tariflerinden haberdar olabilirsiniz.

Biberli ekmek tarifini deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun, kolay gelsin : )

Biberli Ekmek Tarifi


MALZEMELER;

Biberli ekmek hamuru için gerekli olan malzemeler;

Biberli ekmek üzerine sürmek için;

Biberli Ekmek Nasıl Yapılır

biberli ekmek nasıl yapılır

YAPILIŞI;

Ve küçük bir hatırlatma yapalım : ) Verdiğimiz bu ölçüler ile orta boyda tam 9 adet biberli ekmek çıkıyor. 20 kişilik biberli ekmek için tüm malzeme miktarını iki katına çıkararak yaklaşık 20 adet biberli ekmek elde edebilirsiniz.