Bize Göre Lezzetler

Bir Lezzet Bombası: Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

en kolay mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır

en kolay mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır

Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında çorbaların yeri ayrıdır… Hele ki mercimek çorbası tarifinin yeri bambaşkadır… Yöreden yöre farklı teknik ve malzemeler ile yapılsa da orijinal mercimek çorbası tadını almak neredeyse bütün tariflerde mümkündür…

Mercimek çorbasını isterseniz sadece su, mercimek ve soğan ile yapın isterseniz patates, havuç, sarımsak gibi sebzeler ilave ederek yapın her hali ile mükemmel bir tat… Üstelik de çok besleyici…

Özellikle kışın bol sebzeli, et su ile yapılan mercimek çorbasının grip, nezle gibi soğuk algınlığı şeklinde görülen mevsimsel rahatsızlıklara karşı da kalkan görevi gördüğünü hemen belirtelim : )

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır

Harika bir mercimek çorbası tarifi için gerekli olan malzemeler, en pratik mercimek çorbası yapılışı ve mercimek çorbası tarifi videolu anlatımını yazı içeriğinde bulabilirsiniz…

Ayrıca çorba tariflerinden kebap tariflerine, kahvaltılık akıtma ve krep tariflerinden az kalorili tatlı tariflerine kadar en lezzetli ve en pratik videolu yemek tariflerine Bize Göre Lezzetler Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.

Şimdiden deneyecek olan herkese kolay gelsin ve afiyet olsun diyoruz…

Sizleri daha fazla merakta bırakmadan tarifimizin detaylarına geçiyoruz : )

Mercimek Çorbası Tarifi

En kolay ve en lezzetli şekilde mercimek çorbası yapımı için gerekli olan malzeme listesi şu şekildedir;

Üzeri için;

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

mercimek çorbası nasıl yapılır

Harika bir mercimek çorbası tarifi için öncelikle derin bir tencereyi orta ayarda ocağa alın ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ilave edin. Daha sonra içerisine küp küp doğranmış bir adet orta boy kuru soğanı ilave edin. Orta ateşte karıştırarak kavurun ve soğanlar yumuşayıncaya kadar devam edin.

Soğanların rengi dönüp pembeleşmeye başladığında küp küp doğranmış 1 adet orta boy havucu da tencereye ilave edin ve tekrar karıştırmaya devam edin.

Havuçların ardından 1 adet orta patatesi de tencereye alın ve tüm sebzeleri güzelce kavurun.

Şimdi sıra geldi mercimeklere… Bunun için öncelikle bir buçuk su bardağı mercimeği akan su altında güzelce yıkayın. Fazla suyunu süzün. Daha sonra yıkanmış mercimekleri sebzelerin üzerine ilave edip orta ateşte kavurun.

1 tatlı kaşığı tuz ilave edip 1 litre yani yaklaşık 5 su bardağı suyu tencereye dökün. ( Dilerseniz bu aşamada çorbanızın besleyici özelliğini artırmak için tavuk, kemik ya da et suyu da tercih edebilirsiniz. ) Tencerenin kapağını kapatıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve bu şekilde 5 – 6 dakika daha pişirin.

Sürenin sonunda tüm sebzeler ve mercimekler güzelce pişti… El blenderi ile tenceredeki karışımı pürüzsüz oluncaya dek karıştırın. Ocağın altını kapatın.

Mercimek çorbasının üzeri için bir sos tavasına ya da bir cezve içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını alıp eritin. Tereyağı eriyip köpük köpük olunca 1 tatlı kaşığı pul ya da toz kırmızı biber ilave edip ocağın altını kapatın.

Mercimek çorbasını bir kepçe ile kaseye dökün. Üzerine tereyağlı sosu gezdirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet Olsun : )

TAVSİYE: Dilerseniz tereyağlı sosu kaselere ayrı ayrı dökmek yerine direkt tencereye döküp daha sonra da servis edebilirsiniz.  Mercimek çorbasını servis ederken kızarmış kıtır ekmek parçaları ile de sevdiklerinize ikram edebilirsiniz…