Bize Göre Lezzetler

Ekmek Kaç Kalori? 1 Dilim Ekmek Kaç Kalori?

ekmek kaç kalori bir dilim ekmek kaç kalori

ekmek kaç kalori bir dilim ekmek kaç kalori

Ekmek Kaç Kalori?

Asırlardır temel besin kaynağımız olan ekmek hakkında pek çok şeyi merak ediyoruz. Bu sorulardan biri ekmek kaç kalori konusunun merak edilen cevaplarını tüm detaylar ile bugünkü yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Türk mutfağında sofralarda her öğün kendine yer bulan ekmek diyet programında da mutlaka yeterli düzeyde tüketilmesi gereken temel bir besindir. Günlük karşılanması gereken karbonhidratın önemli bir miktarını ekmekten alırız.  Son yapılan araştırmalar ışığında ekmeğin diyet programından tamamen çıkarılmasının olumsuz sonuçları ispatlanmıştır. Ekmek çeşitlerine ve miktarına göre ekmek kaç kalori sorusunun cevabını, ekmeğin besin değerlerini ve diyette ekmek yenir mi gibi en sık sorulan soruları sizler için araştırdık…

1 Dilim Ekmek Kaç Kalori

beyaz ekmek kaç kalori

100 gr beyaz ekmeğin kalorisi yaklaşık olarak 265 kalori olarak hesaplanmaktadır. 25 gr ince bir dilim ekmek 65 kalori enerjiye eş değerdir. 50 gr ağırlığında kalın bir dilim ekmek ise yaklaşık 130 kalori enerji içerir.

Ekmeğin kalorisi hakkında sıkça sorulan sorulan sorular;

Ortalama 1 ekmek yaklaşık olarak 210 gr ağırlığındadır ve 1 ekmeğin kalorisi 560 kaloridir.

28 gr ağırlığında olan ince bir dilim kepekli ekmek yaklaşık 62 kaloridir. 60 gr ağırlığında kalın bir dilim kepekli ekmek kalorisine baktığımızda yaklaşık 125 kalori olarak hesaplandığını görmekteyiz.

Önemli bir karbonhidrat kaynağı ekmek ile ilgili bir diğer merak konusu soruyu cevaplayalım şimdi de… Bir oturuşta bir somun ekmeği yiyenler aman dikkat! Bir somun ekmek (200 gram) kalori olarak hesaplandığında yaklaşık 530 kaloridir.

kızarmış ekmek kaç kalori

Yaklaşık 15 gr ağırlığında olan bir dilim kızarmış ekmek ortalama olarak 35 kaloridir.

25 gr ağırlığında ince bir dilim ekmek 60 kalori, 30 gr ağırlığında olan bir dilim beyaz ekmek yaklaşık 75 kalori, 35 gr ağırlığında olan kalın bir dilim beyaz ekmek ise ortalama 90 kaloridir.

30 gr ağırlığındaki bir dilim çavdar ekmeği yaklaşık olarak 65 kalori, 35 gr ağırlığında bir dilim çavdar ekmeği 75 kalori, 60 gr ağırlığında kalın bir dilim çavdar ekmeği 125 kalori değerindedir.

Ekmeğin Besin Değeri

kepekli ekmek kaç kalori

Ekmeğin besin değerleri 1 porsiyonu 100 gr baz alınarak hesaplanmıştır.

Diyette Ekmek Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Türk mutfak geleneğinde ekmeğin yeri çok önemlidir. Kahvaltılardan akşam yemeğine kadar pek çok öğünde ekmek yer alır. Önemli bir karbonhidrat desteği sağlayan ekmeğin kalorisi de yüksektir. Özellikle kilo kontrolü sağlamak ya da zayıflamak isteyen kişilerin ekmek tüketimi konusunda dikkatli olmaları gerekir. Diyette hangi ekmek yenir, diyette ne kadar ekmek yemeliyim gibi sorular zayıflama sürecinde sıkça sorulan ve cevabı çok merak edilen konular arasında yer alır.

Diyette ekmek yenir mi?

Ekmek çeşitleri oldukça fazladır. Fırın ve bakkallarda sıkça gördüğümüz beyaz ekmeğin yanı sıra oldukça besleyici içeriklere sahip farklı ekmek türleri de mevcuttur. Başlıca ekmek çeşitleri kepekli ekmek, çavdarlı ekmek, ruşeymli ekmek, ekşi maya ekmek, tam buğdaylı ekmek, ay çekirdekli ekmek ya da tam tahıllı gibi kompleks karışımlardan oluşan ekmek çeşitleri vardır. Tabi bunu yanı sıra hamburger ekmeği, sandviç ekmeği, tost ekmeği gibi kullanım yerlerine göre değişik ekmek çeşitleri bulmak mümkün… Peki ama diyette hangi ekmek türleri tercih etmek doğru? Ve diyette ne kadar ekmek tüketmeliyiz? Gelin şimdi hep birlikte detaylara bir göz atalım;

Evde Ekmek Tarifi

Hem çok kolay hem de sağlıklı bir şekilde kendi evinizde harika bir fırın ekmeği hazırlamak ister misinizi? Bu lezzeti denedikten sonra fırından ekmek almak istemeyeceksiniz : ) Hazırsanız hemen başlayalım…

Evde ekmek yapımı için gerekli olan malzemeler şu şekildedir;

Evde Ekmek Nasıl Yapılır?