Bize Göre Lezzetler

Evde Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

evde simit tarifi, nasıl yapılır

evde simit tarifi, nasıl yapılır

Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

İster sabah kahvaltısında tercih edin ister gün arasında sıcak bir çayın yanında biliyoruz ki hiç kimse çıtır çıtır bir simite hayır diyemez : )

Kültürümüzde önemli bir sokak lezzetlerinden biri haline gelmiş olan simit ülkemizde pek çok şehirde en çok tüketilen yiyeceklerin başında geliyor.

Peki, ama bu eşsiz lezzeti evde yapmayı hiç düşündünüz mü? Nasıl olur demeyin : ) evde çıtır çıtır simit yapmanın tüm püf noktalarını, simit nasıl yapılır sorunun bütün cevaplarını sizler için hazırladığımızı tarifin detaylarında görebilirsiniz…

Hiç tereddüt etmeyin ve bu lezzeti hemen deneyin: ) İster gelen misafirlerinize ikram edin isterseniz çocuğunuzun beslenme çantasına, harika bir simit tarifine hazır olun : )

Orijinal simit tarifi nasıl yapılır diye merak ediyor ve evde simit yapımı hakkında tüm ip uçlarını öğrenmek istiyorsanız bu yazı tam da aradığınız şey : )

Ayrıca evde simit yapmanın ne kadar kolay ve pratik olduğunu izlemek istiyorsanız hemen aşağıdaki videoya tıklayarak evde orijinal simit tarifi videolu anlatımını da izleyebilirsiniz…

Deneyecek olan herkese şimdiden afiyetler olsun, kolay gelsin : )

Evde Simit Tarifi 

Evde simit tarifi için gerekli olan malzemeleri belirtelim;

MALZEMELER

Üzeri İçin;

Evde Simit Nasıl Yapılır

evde simit nasıl yapılır

Evde simit yapımı için öncelikle simit hamurumuzu hazırlayarak işe başlayalım. Bunun için derin bir yoğurma kabının içine 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım. Bir çırpıcı yardımı ile bütün malzemeleri güzelce karışıncaya kadar iyice çırpalım.

Son olarak 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 su bardağı unu ekleyelim. Unu eklerken azar azar ilave etmeye dikkat edin. birden unun hepsini koyarsanız yoğurmanız zolaşabilir. Unu ekledikçe yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edelim.

Hamur kabının üzerini bir kapak ya da streç film ile sıkıca kapatıp mayalanması için oda sıcaklığında 2 saat bekletelim. Bu aşamada hemen belirtelim; Çıtır çıtır ağızda dağılan bir simit tarifi için ilk ve en önemli püf noktası hamurun yeterince mayalanmasıdır. Bu nedenle mayalama süresine dikkat edin ve mutlaka 2 saat simit hamurunu dinlendirin : )

2 saatin sonunda mayalanan simit hamurunu tezgaha alıp elimiz ile nazik hareketler ile şöyle bir toparlayıp yuvarlayalım. Elimizle hafifçe bastırıp tüm hamuru 16 eşit parçaya ayırıyoruz.  Kestiğimiz her parçayı elimiz ile yuvarlayalım ve 16 beze elde edelim.

Tüm hamuru 16 beze haline getirdikten sonra bir tabağın içerisine yarım çay bardağı pekmez ile 1 çay bardağı suyu karıştırıp simitin olmazsa olmazı pekmezli su karışımını hazırlayalım.

Şimdi sıra geldi bezelere simit şeklini vermeye. Bunun için bir adet bezeyi elimizin altında yuvarlayarak yaklaşık 15 – 20 cm uzunluğunda ince rulo elde edelim. İkinci bezeyi de aynı şekilde elimiz ile yuvarlayalım aynı uzunlukta ve incelikte ikinci ruloyu elde edelim. Hazırladığımız iki adet uzun rulo hamurunu yan yana getirelim uç kısmından birleştirelim. Birleştiği yerden elimiz tutup döndürelim ve örgü şeklini almasını sağlayalım. Daha sonra simit şeklini vermek için iki ucunu birbirine bağlayalım. Tüm bezeleri bu şekilde ikili örgü yapıp uç kısımlarından birbirine yapıştıralım. 16 adet bezeden 8 adet simit etmiş olalım. Elde ettiğimiz simit şeklinde hamurların tüm yüzeyini önce pekmezli suya daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz. İlk sıcağı çıktıktan hemen sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun : )