Bize Göre Lezzetler

Fırında Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

fırında patatesli ıspanak graten tarifi, nasıl yapılır

fırında patatesli ıspanak graten tarifi, nasıl yapılır

Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

Dillere destan nefis bir tarif ile karşınızdayız… Hem çok kolay hem çok pratik hem de şahane bir lezzete sahip olan patatesli ıspanak graten tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz  🙂

Graten nedir graten ne demek diye merak edenler için hemen açıklayalım… Graten aslında sanıldığı gibi belli bir yemek adı değildir. Graten yemeğin pişirilme yöntemi anlamına gelir..

Peki, nedir graten usulü pişirme yöntemi? Graten yöntemi ön pişirme işlemi yapılan yemeğin yani zaten hali hazırda pişmiş olan yemeğin fırın gibi yüksek ısılı bir yerde üzerinin kızartılması üzere yapılan bir pişirme tekniğidir. Genellikle fırında tekrar pişirme öncesinde yemeğin üzerine peynir ya da beşamel sos gibi ilaveler de yapılmaktadır.

Graten sanıldığı gibi farklı bir kültüre ait yemek adı değil, yemeğin pişirilme tekniğinin adıdır 🙂

Ve bu teknik ile göreceksiniz ki hem patates hem de ıspanak bambaşka bir lezzete bürünmüş olarak karşınıza çıkacak… Özellikle harika beşamel sos ve üzerindeki eriyen kaşar peyniri ile büyük yemek davetlerinizde muazzam bir sebze yemeği olarak ister et yemeklerinin yanına garnitür olsun isterseniz de başlı başına bir ana yemek, tercih sizin 🙂

Fırında patatesli ıspanak graten tarifi için gerekli tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. Dilerseniz sizler için denediğimiz ve hazırladığımız patatesli ıspanak graten videolu tarifini de izleyerek tüm detayları görebilirsiniz : )

Ayrıca birbirinden lezzetli pratik ve kolay yemek tarifi videolarına Bize Göre Lezzetler Youtube kanalından ulaşabilir, abone olarak en yeni yemek tarifi videolarından anında haberdar olabilirsiniz : )

Fırında patatesli ıspanak graten tarifini deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun diyor ve tarifimize geçiyoruz…

Fırında Patatesli Ispanak Graten Tarifi?

MALZEMELER

Beşamel Sos İçin;

Üzeri İçin;

Fırında Patatesli Ispanak Graten Nasıl Yapılır?

fırında patatesli ıspanak graten nasıl yapılır

Afiyet Olsun : )