Bize Göre Lezzetler

Kavala Kurabiyesi Tarifi, Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

kavala kurabiyesi tarifi nasıl yapılır

kavala kurabiyesi tarifi nasıl yapılır

Edirne kurabiyesi olarak bilinen Kavala kurabiyesi Yunanistan’ın Kavala şehrinde ünlenmiştir. Kavrulan un ve bademin eşsiz lezzeti ile yapılan bu kurabiye tarifi her iki ülkenin de ortak lezzetlerinden biri olarak tanınmaktadır.  Bademli kurabiye tarifleri arasında en sevileni ve en çok tercih edileni hiç şüphesiz ki kavala kurabiyesidir. Herkesin çok sevdiği bir lezzet olan kavala kurabiyesi tarifi ile karşınızdayız… Hazır olun harika bir kurabiye tarifi sizi bekliyor : )

Limonlu Kurabiye Tarifi

Bademli kavala kurabiyesi için gerekli olan malzemeler nelerdir, kavala kurabiye tarifi hakkında tüm püf noktalarını ve 1 tane kavala kurabiyesi kaç kalori sorusunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz… Kurabiye tariflerinden en lezzetli ve kolay videolu yemek tariflerine ulaşmak için Bize Göre Lezzetler Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz. Son çıkan videolu yemek tariflerinden anında haberdar olmak için ise kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Deneyecek olan herkese şimdiden afiyetler ve kolaylıklar diliyoruz…

Kavala Kurabiyesi Tarifi

Kavrulmuş un ve bademin enfes aroması ile birleşen bu lezzet sizde de bağımlılık yapacak ve çay saatlerinize eşlik eden harika bir tarif olacak : ) Nefis kavala kurabiyesi tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekildedir;

MALZEMELER

Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Kavala Kurabiye Yapımı
Önemli Hatırlatma:

Kavala kurabiye tarifinde damak zevkinize göre hamuruna isterseniz damla sakızı ya da tarçın gibi ilaveler de yapabilirsiniz…

1 Tane Kavala Kurabiyesi Kaç Kalori?

Bademli kavala kurabiyesi kalori olarak incelendiğinde 100 gr kavala kurabiyesinin yaklaşık olarak 508 kalori olduğu görülmektedir. 100 gr kavala kurabiye içeriğinde 26 gr yağ, 5.50 gr protein ve 61 gr karbonhidrat bulunmaktadır.

1 tane kavala kurabiyesi kalori olarak incelendiğinde ise yaklaşık olarak 51 kalori olduğu görülmektedir. 1 adet kavala kurabiye içeriğinde 2.5 gr yağ, 0.58 gr protein ve 7 gr karbonhidrat bulunur.