Bize Göre Lezzetler

Kerevizin Faydaları Nelerdir? Kereviz Neye İyi Gelir?

kerevizin faydaları nelerdir, kereviz neye iyi gelir

kerevizin faydaları nelerdir, kereviz neye iyi gelir

İçeriğinde bol miktarda sodyum, potasyum, K ve A vitaminleri bulunan kereviz, yüksek antioksidan etkisi ile de genel vücut sağlığı için oldukça faydalı bir besindir. Bu yazımızda kerevizin faydaları nelerdir, kereviz neye iyi gelir ve kereviz sapının faydaları hakkında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik.

Kereviz bitkisi ılımlı iklimi sevdiği için genel olarak Akdeniz ülkelerinde yetişir. Bu sebze kökü, sapı ve yaprakları ile birlikte tüketilir. Hem kalorisi düşük olduğu için hem de besleyici birçok özelliği olduğu için sofralarda sıkça yer almaktadır. Birçok sebzenin aksine haşlama tekniği ile içeriğindeki besin ve vitamin değerlerinden hiçbir şey kaybetmez. Ayrıca şifa dağıtan kereviz geçmişten günümüze kadar birçok hastalığın tedavisinde bir numara sebzedir. İster çiğ olarak salatalarda, ister pişirip çorbası ve yemeğini düzenli olarak tüketmenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca 100 gram kereviz ise sadece 16 kalori olması yönüyle diyet yapan kişiler tarafından sık sık tercih edilir. Kerevizi alırken dik saplı, yaprakları taze ve canlı olmasına dikkat edin. Tüketmeden çok önce doğramayın. Çok beklemesi besin değerlerini kaybetmesine sebep olur. Bu nedenle kerevizi kullanmadan hemen önce doğrayın ve pişirin.

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Kerevizin Faydaları Nelerdir?

kerevizin faydaları nelerdir

Tansiyon problemlerinden kilo kontrolüne kadar pek çok faydası bulunan kerevizin faydaları hakkındaki tüm detaylara geçelim şimdi de…

Kerevizin Mucizevi Faydaları

Kereviz Neye İyi Gelir?

Kış sebzeleri arasında en sağlıklısı olan ve lezzetli tadı ile büyük küçük herkesin beğenisini kazanan kereviz sebzesi sağlık açısından da birçok hastalığa şifa dağıtmaktadır. Bu lezzetli sebzenin kan basıncını düşürme, göz sağlığı, karaciğer sağlığı, kolesterolü dengeleme gibi birçok faydası vardır.

Kereviz Sapının Faydaları Nelerdir?

kereviz sapının faydaları nelerdir

Kış sebzeleri arasında en besleyici olan kereviz bitkisi kökü, sapı ve yapraklarıyla birlikte tüketilebilen tam bir besin deposu sebzedir. İnsan sağlığına birçok katkıları olan kerevizin, kendisi kadar kereviz sapının faydaları da saymakla bitmez. Şimdi gelin kereviz sapının faydaları nelerdir hep birlikte görelim.

Kerevizin Zararları

Sofralarda çok sevilerek tüketilen kerevizin herhangi bir hastalığı olmayan, sağlıklı insanlara zarar verdiği tespit edilmemiştir. Ancak kronik rahatsızlığı olan bireylerin tedavi amaçlı kullanmadan önce bir hekime danışmaları tavsiye edilmektedir.