Bize Göre Lezzetler

Zeytinli Poğaça Tarifi, Nasıl Yapılır?

zeytinli poğaça tarifi nasıl yapılır

zeytinli poğaça tarifi nasıl yapılır

Hamur işi tarifleri denilince akla gelen ilk ikramların başında poğaça tarifleri gelir. Peynirlisinden kıymalısına, patateslisinden dereotlusuna kadar pek çok değişik çeşitte yapılan poğaçalar farklı damak zevki olan bir çok kişiye hitap eder. Bu gün sizler için pişerken fırından mis gibi kokular yayacak olan enfes bir tarif; zeytinli poğaça tarifi vereceğiz.

Tepsi Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Poğaça tarifinde kullanılan zeytin için ister hazır olarak marketlerde satılan zeytin ezmesi kullanabilir isterseniz de kendiniz evde zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayıp minik minik doğradıktan sonra da kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu seçim tamamen sizin o anki zaman durumunuza ve isteğinize bağlıdır. Her iki durumda da enfes lezzete sahip olan mis gibi zeytinli poğaçalara sahip olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Zeytinli Poğaça Kaç Kalori

Zeytinli poğaça kalori konusu da oldukça merak edilen bir konudur. Özellikle kilo kontrolü yapan kişiler için yedikleri yiyeceklerin kalori hesaplamasını yapmak önemlidir. Bu nedenle hemen belirtelim ki; zeytinli poğaça kalori olarak hesaplandığında gramının yaklaşık olarak 380 kalori olduğu ortaya çıkmaktadır. Sürekli olarak tüketilmediği takdirde porsiyon miktarına dikkat edilerek tüketilmesinde her hangi bir sakınca yoktur.

Poğaça tariflerinden en kolay kek tariflerine kadar hepsi birbirinden lezzetli ve pratik videolu yemek tariflerine ulaşmak için Bize Göre Lezzetler Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz. Kanalımıza abone olarak en son çıkan videolu yemek tariflerinden anında haberdar olabilirsiniz : )

Şimdi dilerseniz zeytinli poğaça nasıl yapılır diye merak edenleri daha fazla merakta bırakmayalım ve poğaça tarifleri arasında son günlerde oldukça popüler hale gelen zeytinli poğaça tarifinin detaylarını ve püf noktalarını sizlerle paylaşalım.

Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun, keyifli okumalar…

Zeytinli Poğaça Tarifi

Hazırlaması yaklaşık olarak 25 dakika pişirmesi ise ortalama olarak 25 dakika süren el yapımı doğal zeytinli poğaça malzemelerinden 12 kişilik poğaça çıkmaktadır. Sizler kişi sayısına göre malzeme miktarını değiştirebilirsiniz.

Zeytinli poğaça tarifi için gereken malzemeler şu şekildedir;

MALZEMELER

Zeytinli Poğaça Nasıl Yapılır?