Bize Göre Lezzetler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır?

zeytinyağlı yaprak sarma tarifi, nasıl yapılır

zeytinyağlı yaprak sarma tarifi, nasıl yapılır

Zeytinyağlı tarifler denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri de; zeytinyağlı yaprak sarması. Asma yaprağının içine pirinçli ya da bulgurlu iç harcının konulması ve usulüne uygun bir şekilde sarılarak elde edilen bu enfes tarifi eminiz ki sizler de çok seviyorsunuz. Bugün sizlere zeytinyağlı yaprak sarma tarifi, zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır püf noktaları ile anlatacağız. Aynı zamanda yazımızın içinde yaprak sarma nasıl pişirilir hakkında da bilgiler bulabilirsiniz.

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun… Keyifli okumalar diliyoruz…

Kabak Sandal Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak sarması ülkemizde neredeyse her yörede farklı yöntemler ile yapılmaktadır. Bizim bugün sizler ile paylaşacağımız zeytinyağlı yaprak sarması tarifi Ege Yöresi’ne ait bir tarif. İçerisinde Ege zeytinlerinden elde edilmiş has zeytin yağı ile tam adına yakışır bir tariftir.

Yaprak sarması yapımında önemli olan bir husus asma yapraklarıdır. Asma yapraklarının en yumuşak, damarsız ve taze olanları tercih edilirse yemeğinizin de bir o kadar daha lezzetli olacağını unutmayın. Salamura yaprak kullanacaksanız eğer fazla tuzunun gitmesi için yaprakları bol suda yıkayın. Ardından 3 – 4 dakika kaynar suda bekletin. Ayrıca ince ve sıkı bir şekilde sarmaya da özen gösterin.

Yaprak sarma tarifi için gereken malzeme listesi şu şekildedir;

Zeytinyağlı yaprak sarma iç harcı için;

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır