Bize Göre Lezzetler

Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

ağız kokusu neden olur, ağız kokusu nasıl geçer

ağız kokusu neden olur, ağız kokusu nasıl geçer

Günlük hayatta birçok insanın başına gelebilen ve özellikle çevremizdeki insanları rahatsız eden bir problemdir ağız kokusu. Ağız kokusu kişinin sosyal yaşantısını ve insan ilişkilerini önemli ölçüde etkileyen oldukça can sıkıcı da bir durumdur. Ağız kokusunu gidermek için neler yapılabilir sorusuna cevap vermeden önce ağız kokusu neden olur, ağız kokusunu artıran etkenler nelerdir diye bakmak gerekir.

Çünkü ancak ağız kokusuna neden olan etkeni ortadan kaldırarak ağız kokusunu önlemek mümkün olabilir. Ağız kokusu neden olur sorusuna verilecek birçok cevap alternatifi bulunmaktadır. Ağız kokusunun ilk etapta ağız hijyeninin yetersiz olmasından kaynaklandığı düşünülebilir.

Ağız Bakımı Nasıl Yapılmalı

Ağız Kokusu Neden Olur?

ağız kokusu neden olur

Ancak ağız kokusunun hijyen dışında birçok sebebi olabilir. Her iki kişiden birinde ağız kokusu şikâyeti ile karşılaşılmaktadır. Bu kadar yaygın bir şekilde görülen ağız kokusu probleminin altında kimi zaman ciddi sorunlar da olabilmektedir.

Ağız kokusu neden olur sorusunun cevapları incelendiğinde karşımıza çıkan ilk nedenler arasında tükettiğimiz yiyeceklerin olduğunu görüyoruz. Bol miktarda soğan, sarımsak, karışık baharatlar tüketmek ağız kokusuna neden olur. Bunun dışında ağız hijyeninin yetersiz yapılması ağız kokusuna neden olur.

Düzenli diş fırçalamama, dil üstünü fırçalamama ve diş ipinin kullanılmaması ağızda bakteri oluşmasını artırarak ağız kokusuna neden olur. Ayrıca sigara ve alkol kullanımı da ağız kokusu yapan nedenler arasında yer almaktadır. Ağız içinde bulunan çürük dişlerin tedavi edilmemesi ve devamında oluşan apse ve iltihaplanma ağız kokusuna neden olur.

Ağızdaki enfeksiyonlar bakteri oluşumunu tetiklediği için ağız kokusunu da artırmaktadır. Mide sıvısının yemek borusundan ağıza gelmesi ile oluşan reflü hastalığı da ağız kokusu nedeni olmaktadır. Uzun süreli bir şey yiyip içmemek de ağız içi bakteri ve mikroorganizmaların sayısını artırdığından ağız kokusuna neden olur.

Üst solunum yolu iltihabı, sinüzit, burun tıkanması gibi rahatsızlıklar sebebi ile ağızdan nefes alma sonucu ağız kokusu görülebilmektedir. Ağız kokusuna neden olan hastalık ve diğer etkenler;

Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

ağız kokusu nasıl geçer

Ağız kokusu nasıl geçer sorusu ile ilgili olarak küçük önlemler almak mümkündür. Ancak her türlü denemelere rağmen önlenemez bir ağız kokusu durumu varsa mutlaka bir doktora danışılması gerekmektedir. Günlük yaşantımızda kendimizin dikkat edeceği birkaç basit yöntem ile ağız kokusu nasıl geçer sorusunun cevabını bulmak mümkündür. Gelin hep birlikte ağız kokusu nasıl geçer, nelere dikkat etmek gerekir öğrenelim;

  1. Günde en az iki kez dişler fırçalanmalı.
  2. Diş fırçası sık sık değiştirilmeli.
  3. Sadece dişler değil dil ve iç yanaklar da fırçalanmalıdır.
  4. Ağız gargarası yapılmalı.
  5. Diş ipi kullanılmalı.
  6. Diş dolguları kontrolleri yaptırılmalı, eskiyen dolgu ve köprüler değiştirilmeli.
  7. Protezlerin günlük bakım ve temizlikleri yapılmalı.
  8. Rutin diş hekimi kontrolleri aksatılmamalı.

Ağız Kokusu Geçirmek İçin