Bize Göre Lezzetler

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

fırında makarna tarifi nasıl yapılır

fırında makarna tarifi nasıl yapılır

Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Makarna tarifleri içerisinde en sevileni nedir diye sorsak biliyoruz ki hemen fırında makarna cevabını alırız : )

Fırında makarna tarifleri hem çok lezzetli hem çok pratik olması yönüyle çok sık yapılan ve çok severek tüketilen yemeklerden biridir…

Biz de bu gün sizlere harika bir beşamel soslu fırında makarna tarifi vereceğiz… İnanıyoruz ki bu tarifimizi çok beğenecek her zaman yapmak isteyeceksiniz…

Kilo kontrolü yapan ve fırın makarna kaç kalori diye merak eden herkes için hemen belirtelim 100 gr fırın makarna kalorisi yaklaşık olarak 165 kalori değerindedir. İçeriğinde 8 gr yağ, 7 gr protein ve 15 gr karbonhidrat bulunmaktadır. 1 porsiyon fırın makarna kalorisi ise 390 kalori değerindedir. İçeriğindeki besin değerleri 20 gr yağ, 16 gr protein ve 35 gr karbonhidrat şeklinde hesaplanmıştır.

1 Tabak Makarna Kaç Kalori?

Beşamel soslu fırında makarna tarifi için gereken malzeme listesi ve fırında makarna yapımı ile ilgili tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca beşamel soslu fırında makarna videolu tarifi de hemen aşağıda izleyebilirsiniz : )

Birbirinden lezzetli ve pratik daha pek çok videolu yemek tarifleri için Bize Göre Lezzetler Youtube kanalını ziyaret edebilir, kanalımıza abone olarak yeni çıkan yemek tarifi videolarımızdan anında haberdar olabilirsiniz : )

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

Beşamel soslu fırın makarna tarifi için gerekli olan malzeme listesi şu şekildedir;

fırında makarna tarifi

MALZEMELER

Beşamel Sos için;

Üzeri İçin;

Beşamel Soslu Fırın Makarna Nasıl Yapılır?

fırında makarna nasıl yapılır

YAPILIŞI

Beşamel soslu fırında makarna yapımı için öncelikle geniş bir tencereye 1 litre kadar suyu alalım ve kaynamaya bırakalım.

Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edelim. Daha sonra içerisine yarım paket fırın makarnayı alalım. Makarnalar yumuşayıncaya kadar kaynar suda pişirelim.

Makarna pişerken diğer bir yanda beşamel sosu hazırlayalım. Bunun içine orta boy bir tencere içerisine 3 yemek kaşığı tere yağını alalım ve orta ateşte eritelim. Daha sonra içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip güzelce karıştıralım. Ardından 2 yemek kaşığı unu yağın içine alıp kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak hafifçe kavuralım. Daha sonra unun içine 3 su bardağı sütü azar azar dökelim ve topaklanmaması için bir yandan da çırpmaya devam ederek tencereye ilave edelim. 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave ettikten sonra koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak beşamel sosumuz pişirelim.

fırında makarna

Büyük boy dikdörtgen borcama haşlayıp süzdüğümüz makarnaları alalım ve üzerine beşamel sosu dökelim. Sos ve makarna birbiri ile tamamen karışıncaya kadar karıştıralım.

Son olarak rendelenmiş 2 su bardağı kaşar peyniri de makarnanın üzerine serpiştirelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

makarna tarifleri

Afiyet Olsun : )