Konu Başlıkları
Pisik Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır
Yöresel lezzetler denildiğinde akla ilk gelen yörelerimizden biri olan Gaziantep’e özgü harika bir lezzet ile karşınızdayız: Pisik (omaç) köftesi tarifi…
Pisik (omaç) köftesi tarifi için gerekli olan malzeme listesi ve pisik köftesi nasıl yapılır sorusunun tüm püf noktaları ile detaylı anlatımını yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz. Dilerseniz Bize Göre Lezzetler Youtube kanalında pisik köftesi videolu tarifini de izleyebilirsiniz : )
Pisik omaç köftesi tarifimizi deneyecek olan herkese şimdiden afiyetler ve kolaylıklar diliyor, hemen tarifimizin detaylarına geçiyoruz : )
Pisik (Omaç) Köftesi Tarifi
Pisik köftesi için gerekli olan malzeme listesi şu şekildedir;
MALZEMELER
- 4 Adet Domates
- 1 Adet Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- Yarım Demet Taze Nane
- 2 Adet Yeşil Biber
- 8-10 Adet Top Peynir
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- Yarım Bardak Sıvı Yağ
- 8-10 Adet Orta Büyüklükte Kuru Yufka
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Pul biber
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
NOT: Yufka yerine bayat ekmek de kullanabilirsiniz.
Pisik (Omaç) Köftesi Nasıl Yapılır
Pisik köftesi yapımı için öncelikle sebzelerimizi ince ince doğrayarak hazır ediyoruz. Bunun için öncelikle 1 adet orta boy kuru soğanı alalım ve kesme tahtasında ince ince doğrayalım. Köfte yoğurma tepsisine alalım. Sırada şimdi biberler var. 2 adet yeşil sivri biberleri de aynı kuru soğanlar gibi ince ince kıyalım ve tepsimize alalım. 4 adet domatesi de ince ince doğrayalım ve köfte yoğurma tepsisine ilave edelim.
Yarım demet maydanoz ve yarım demet taze naneyi de kesme tahtası üzerinde ince ince kıyalım ve yeşilliklerimizi de tepsiye ilave edelim.
Şimdi sıra peynire geldi. Bu aşamada biz top peynir kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Pisik köftesinin lezzetini baskılayacak ağır yağlı ve tuzlu peynir yerine top peynir kullanarak en ideal sonuçları alacağınızı unutmayın. Bu önemli püf noktası hatırlatmasını da yaptıktan sonra tarifimize devam edelim. 8 – 10 adet top peyniri rendeleyelim ve yoğurma kabına ilave edelim.
8 – 10 adet orta boy kuru yufkayı da ince ince ufalayıp tepsinin tam ortasına alalım. Eğer kuru yufkanız yok ise bayat ekmek içi de kullanabilirsiniz. Bu noktada hemen hatırlatalım bayat ekmek içi ya da kuru yufka da kullansanız kıvamına dikkat edin ve yoğurma aşamasında gerek duyarsanız ilave edin.
Şimdi sıra geldi köftemizi tatlandırmaya… Bunun için 2 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve azar azar yarım su bardağı sıvı yağ ilave edelim. Bir yandan da köftemizi yoğurmaya başlayalım. Aynı çiğ köfte yoğurur gibi avuç içi ile bastırarak yoğuralım ve tüm malzemelerin birbirine güzelce karışmasını sağlayalım.
Şekil verme aşamasında elimize yapışmaması için eldiven kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu şekilde çok daha kolay şekiller verebilirsiniz. Aynı çiğköfte gibi avuç için sıkıp servis tabağına dizelim. Ve yanında limon dilimleri, yeşillikler ile servis edelim.
Afiyet Olsun : )