Kestane Balının Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir ?

kestane balının faydaları nelerdir neye iyi gelir
kestane balının faydaları nelerdir neye iyi gelir

Kış mevsiminde, grip başta olmak üzere birçok enfeksiyonel rahatsızlıkla mücadele edilmektedir. Bu hastalıklardan korunmak için bal, mucizevi bir besin kaynağı niteliğindedir. Özellikle kestane balı içerdiği güçlü vitaminlerle, insan vücuduna birçok fayda sağlamaktadır.

Kestane balı faydaları, kestane balı neye iyi gelir, kestane balı aç mı tok mu yenir, kestane balı nasıl kullanılır, kestane balı günde ne kadar tüketilmeli, kestane balı çok yenirse ne olur, kestane balı akciğeri temizler mi, kestane balında hangi vitaminler var gibi kestane balına dair merak edilen tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz…

Konu Başlıkları

Kestane Balı Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

kestane balının faydaları nelerdir
kestane balının faydaları nelerdir

Normal çiçek balına göre daha koyu renkte ve kıvamda olan kestane balı, vitamin açısından da çiçek balından daha zengindir. İşte kestane balı faydaları:

  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Grip, soğuk algınlığı ve çeşitli enfeksiyon kaynaklı hastalıklara iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kalp ve damar hastalıklarını önleyici niteliktedir.
  • Yara tedavilerinde hızlı sonuç alınmasını sağlar.
  • Boğaz ağrısına iyi gelir.
  • Kansere karşı koruyucu özelliği de bulunmaktadır.
  • Bir enerji kaynağı olarak vücuda zindelik verir.
  • Antioksidan ve yüksek derecede demir içerir.
  • İdrar enfeksiyonlarına karşı korumaktadır.
  • Halsizliğe iyi gelmektedir.
  • Mide rahatsızlıklarına karşı koruyucudur.

Öksürük İçin Kestane Balı Nasıl Tüketilir?

kestane balı neye iyi gelir
kestane balı neye iyi gelir

Kestane balının faydaları arasında öksürüğe karşı etkili olması da yer alıyor. Öksürük için kestane balı doğrudan yenebilir ya da turpun içi oyularak bir miktar kestane balı koyulabilir ve süzdürülerek içilebilir. Oldukça etkili bir karışımdır. Özellikle çocuklarda ilaçlı tedavi istemeyenler için balgam söktürmede alternatif bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkar.

Diğer Rahatsızlıklar İçin Kestane Balı Nasıl Tüketilir?

Yoğun ve etkili bir bal olduğu için kontrollü tüketmeye özen göstermelisiniz. Genel olarak kestane balının günde bir ya da iki tatlı kaşığından fazla tüketilmesi tavsiye edilmez. Tabi bu ölçüyü kişinin, bağırsak sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için kendisi ayarlaması daha doğru olacaktır. Diğer bal çeşitlerinde olduğu gibi içecek ya da tatlılarınıza da ilave edebilirsiniz. Fakat çayınız ılıkken veya tatlınız oda sıcaklığına geldiğinde kestane balını ilave etmeniz daha etkili bir sonuç oluşturacaktır.

Kestane Balının Tüketimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İçerdiği güçlü vitaminler dolayısıyla, farklı birtakım hastalıkları bulunanlar, kestane balını doktora danışarak kullanmalıdır. Normal çiçek balına göre daha kuvvetli etkisi bulunan kestane balı, doğrudan yenildiğinde miktarı bir çay kaşığını geçmemelidir. Sağlıklı bir yaşam için her besin ölçüsünde tüketilmelidir. Kestane balının faydalarından yararlanmak için bu ölçülere dikkat edilerek tüketilmesi tavsiye edilir…

kestane balı günde ne kadar yenmeli
kestane balı günde ne kadar yenmeli

Kestane balı günde ne kadar tüketilmeli?

Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen kestane balı tüketimi de oldukça merak konusudur. Kestane balı tüketimi için günlük düzenli olarak tercih edilecekse 1 yemek kaşığı yenmesi tavsiye edilmektedir.

Kestane balı çok yenirse ne olur?

Günlük düzenli olarak kestane balı tüketiyorsanız en fazla 1 yemek kaşığı kadar tüketmeye dikkat edin. 1 yemek kaşığından daha fazla kestane balı tüketmek mide rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok sağlık sorununa yol açabilir. Kestane balının aşırı tüketilmesi sonucunda görülen başlıca sağlık sorunları mide bulantısı, halsizlik, baş dönmesi ve ishaldir. Her yaralı şeyin fazlası zarar verebilir. Bu nedenle günlük tüketim miktarına özellikle dikkat etmeyi unutmayın.

Kestane balı akciğeri temizler mi?

Yüksek oranda antioksidan içermesi sebebiyle kestane balı önemli bir temizleyici olarak işlev görür. Vücutta ve organlardaki pasifliği gideren kestane balının akciğerleri temizlediği, daha iyi çalışmasını sağladığı söylenmektedir.

Kestane balı aç mı tok mu yenir?

Kestane balının faydalarından en etkili bir şekilde yararlanmak istiyorsanız günlük düzenli olarak tüketmek önemli… Kestane balını aç karnına mı tok karnına mı tüketmek daha doğru sorusunun cevabı ise herkese göre değişebilir. Uzmanların uyarılarına göre 1 tatlı kaşığı sabah aç karnına ve 1 tatlı kaşığı akşam saatlerinde tüketilmesi en doğru tüketim şeklidir. Siz dilerseniz sadece kahvaltıda da kestane balını tüketebilirsiniz… Burada önemli olan kestane balını her gün düzenli olarak ve tabi ki uygun miktarda tüketmektir.

Kestane balında hangi vitaminler var?

Kestane balı birçok vitamin ve mineral yönünden özellikle de antioksidan yönünden çok güçlüdür. Kestane balında bulunan başlıca en güçlü vitamin ve mineraller şu şekildedir;

  • B vitamini
  • C vitamini
  • Demir

Kestane balı neye iyi gelir?

Kestane balı; bağışıklık sistemini güçlendirir, mide rahatsızlıklarına iyi gelir, hazmı kolaylaştırır,  yara ve yanıkların hızlı iyileşmesini sağlar, yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları azaltır, karaciğer sorunlarını en aza indirir, bağırsak hareketlerini iyileştirir, göz sağlığını korur, eklem ağrılarını azaltır, iltihap giderici özelliği vardır, kuru öksürüğü keser ve boğaz ağrısını hafifletir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here